Kontakt
Slootjes Afbouw B.V.
Aanschot 87
5629 GZ Eindhoven
Homepage:www.slootjesafbouw.nl
Telefoon:06-53334696
Fax:

Stucwerk bij renovatie & onderhoud

Zijn uw oude plafonds of wanden aan onderhoud toe? Of is (een deel van) uw huis of bedrijfspand aan renovatie toe? Als stukadoor in de regio Eindhoven helpen wij u hier graag bij. We geven uw huis of bedrijfspand weer een uitstraling als nieuw. We kunnen zelfs sierlijsten en ornamenten aanbrengen of herstellen. Meteen zíen wat we kunnen? Bekijk hier dan onze referenties.

Achterstallig onderhoud stucwerk op buitenmuur

Wat zijn de mogelijkheden en de kosten?

Bij een verbouwing worden vaak gipsplaten gebruikt om nieuwe wanden of plafonds te maken. Met stucwerk maken we de naden die dan ontstaan voor u dicht en zorgen we voor een prachtige afwerking.

De prijzen van stucwerk lopen uiteen. De meest voordelige variant is spackspuiten. We brengen dat ook direct in de door u gewenste kleur aan, zodat u niet meer hoeft te schilderen. Spuitwerk is echter niet geschikt voor diepe onzuiverheden en scheuren. Het is meer bedoeld voor muren met kleine oneffenheden. Heeft u een oud huis of pand, dan is dit waarschijnlijk niet de beste oplossing.

Dan kunt u beter kiezen voor bijvoorbeeld sierpleister (spachtelputz)of schuurwerk. Hecht u veel waarde aan een gezond binnenklimaat, dan is leemstuc het overwegen waard. Leemstuc bestaat volledig uit natuurlijke materialen. Het is duurder, maar heeft een vochtregulerende werking, die bijdraagt aan een ideale luchtvochtigheid. Dat is goed voor uw gezondheid en de kwaliteit van uw huis of bedrijfspand.

Andere soorten stucwerk zijn betonlook en glad pleisterwerk. Deze laatste twee zijn op dit moment erg populair. Betonlook heeft iets industrieels, glad pleisterwerk is vooral modern en zorgt voor een strakke uitstraling.

Inspectie, offerte en planning

Neemt u contact met ons op om kennis te maken, dan komen we eerst bij u langs om te bekijken wat er precies moet gebeuren. We controleren bijvoorbeeld goed wat de staat is van uw wanden en plafonds. Als de wanden niet goed recht zijn, dan voeren we eerst raapwerk uit, om de muren mooi recht te maken.

Nadat we bij u zijn geweest ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte. We proberen daarin zo precies mogelijk aan te geven wat de kosten zijn en geven al een eerste planning. Het is voor u immers fijn om te weten wanneer we kunnen beginnen en hoeveel tijd we nodig hebben. Als we bijvoorbeeld meerdere lagen aan moeten brengen, dan houden we ook rekening met de droogtijd. De eerste laag moet namelijk goed droog zijn, voordat we de tweede laag aan kunnen brengen.

Buitenstucwerk

Een buitenmuur stuken is weer anders dan het stuken van een binnenmuur of een plafond. Zo spelen de weersomstandigheden een belangrijke rol. We kunnen niet stuken in de winter vanwege de luchtvochtigheid. Maar in het voorjaar en in de zomer kunnen we natuurlijk prachtig werk voor u verrichten. Na het stuken ziet uw buitenmuur er niet alleen heel mooi uit, het zorgt ook voor betere isolatie en een goede vochtbestendigheid.

Goed om weten: soms heeft u een vergunning nodig voor buitenstucwerk. Neem daarvoor contact op met uw gemeente. Zeker als u het aangezicht van uw huis of bedrijfspand verandert door de buitenmuren te laten stuken.

Wilt u meer weten over wat wij als stukadoor in de regio Eindhoven voor u kunnen betekenen bij uw renovatie en onderhoud?